بگ فیلتر چیست ؟

بگ فیلتر چیست ؟

بگ فیلتر چیست ؟

بگ فیلتر که به عنوان فیلتر کیسه ای و یا فیلتر پارچه ای شناخته میشود درواقع یک نوع ابزار برای کنترل آلودگی هوا و جمع کننده گرد و غبار از ذرات یا گازهای آزادشده از فرایندهای تجاری ، نیروگاه ها ، کارخانه های فولاد ، تولید کنندگان مواد شیمیایی و سایر شرکتهای صنعتی است.در اواخر ۱۹۷۰ پس از اختراع پارچه هایی که میتوانست درجه حرارت بالا ( ۳۵۰F یا ۱۷۷ درجه سانتیگراد ) را تحمل کند استفاده از آنها به عنوان فیلتر رواج پیدا کرد.

 بر خلاف رسوب کننده های الکترواستاتیک که عملکرد آنها ممکن است به میزان قابل توجه ای بسته به روند و شرایط الکتریکی متفاوت باشد .این نوع فیلتر ها بازده ای بالاتری نسبت به آنها دارند و تا ۹۹ % بهتر میتوانند ذرات بسیار کوچک را جمع آوری کنند.

عملکرد بگ فیلتر ( فیلتر پارچه ای)

در اکثر سیستم های غبارگیر صنعتی از کیسه های استوانه ای شکل که معمولا از جنس پارچه بافته شده و یا نمدی هستند به عنون بگ فیلتر استفاده میشود. از این فیلتر ها برای کاهش میزان گرد و غبار حاصل از فعالیتهای صنعتی و کارخانه ها استفاده میشود که میتوانند تا دمای ۲۵۰ درجه فارنهایت ( ۱۲۱ درجه سانیگراد ) را تحمل کنند.گاز یا هوای مملو از گرد و غبار از طریق کانال ها وارد محوطه کیسه شده و به داخل محفظه کیسه ها هدایت میشود.

گاز از داخل کیسه ها کشیده شده ( چه از داخل و چه از خارج ، بسته به روش پاکسازی ) و یک لایه از گردو غبار روی سطح رسانه فیلتر جمع میشود تا هوا دیگر نتواند از آن عبور کند.هنگامی که افت فشار کافی رخ دهد ، فرایند پاکسازی آغاز میشود و زمانی که مخفظه تمیز باشد ، فیلتر به صورت عادی روند کار خود را ادامه میدهد .

سیستم های غبارگیر صنعتی با چهار مکانیزم کار میکنند :

۱- جمع آوری اینرسی (Inertial collection) :

ذرات گردو غبار به جای تغییر جهت با جریان گاز به الیافی که عمود بر جهت جریان گاز قرار گرفته اند برخورد میکند

۲- رهگیری (Interception) :

ذراتی که از جریان مایع عبور نمیکنند به دلیل اندازه فیبر با الیاف تماس پیدا میکند.

۳- حرکت براونی (Brownian motion) :

در فیزیک به نوعی از حرکت تصادفی ذرات غوطه ور در مایع یا گاز که بر اثر برخورد این ذرات با اتم های مولکول های سیال گفته میشود.

۴- نیروهای الکترواستاتیک (Electrostatic forces) :

وحود یک بار الکترواستاتیک روی ذرات و فیلتر میتواند باعث افزایش جذب گرد و غبار شود.

ترکیبی از این مکانیزم ها منجر به تشکیل کیک گرد و غبار روی فیلتر میشود که در نهایت باعث افزایش مقاومت در برابر جریان گاز میشود که فیلتر باید به صورت دوره ای تمیز شود.

انواع سیستم های غبارگیر

این نوع سیستم ها با توجه به نحوه تمیز کردن آنها (فیلتر کردن) دسته بندی میشوند.

سه نوع متداول از این سیستم ها شامل: ۱- تکان دهنده های مکانیکی، ۲- هوای معکوس  و ۳- جت پالس میباشند.

۱- تکان دهنده مکانیکی (Mechanical shaker)

در این نوع سیستم کیسه های فیلتر لوله ای بر روی صفحه سلول در پایین کیسه سیستم بسته میشود و از تیرهای افقی در بالا معلق میشوند .هوای کثیف به قسمت زیر کیسه وارد میشود و از فیلتر عبور میکند و گرد و غبار در سطح داخلی کیسه ها جمع میشود.تمیز کردن یک سیستم غبارگیر تکان دهنده مکانیکی ، با تکان دادن میله افقی بالایی که کیسه ها از آن معلق هستند انجام میشودارتعاشات تولید شده توسط شافت و بادامک محرک موتور ، موجهایی را در کیسه ها ایجاد میکند تا کیک گردو غبار از بین برود. 

در این نوع سیستم ها ، در طول چرخه لرزش نباید فشار مثبتی در داخل کیسه ها وجود داشته باشد ، فشارهای کم تا ۵ پاسکال میتواند در عملکرد سیستم فیلتر اختلال ایجاد کند.نسبت هوا به پارچه برای این نوع سیستم ها نسبتا کم است ، از این رو فضای مورد نیاز بسیار زیاد است با این حال به دلیل سادگی طراحی در صنعت پردازش موارد معدنی محبوبیت دارند.

۲- هوای معکوس (Reverse air) 

در سیستم های هوای معکوس ، کیسه ها بر روی صفحه سلول در پایین نگهداری میشوند و از یک قاب آویز قابل تنظیم در بالا معلق میشوند.جریان هوای کثیف به طور معمول وارد محفظه کیسه میشود و از داخل کیسه ها عبور میکند و گرد و غبار در داخل آنها جمع میشود.سیستم های هوای معکوس به صورت مجزا تقسیم شده اند تا امکان کار مداوم را فراهم کنند.قبل از شروع چرخه تمیز کردن ، فیلتراسیون در محفظه متوقف میشود تا تمیز شود.

کیسه ها با تزریق هوای تمیز به جمع کننده گرد و غبار و در جهت معکوس تمیز میشوند که این کار فضای محفظه را تحت فشار قرار میدهد.فشار باعث میشود کیسه ها تا حدی فرو ریخته و باعث ترک خوردن کیک گرد و غبار و افتادن آن در زیر قیف شود.درپایان چرخه تمیز کردن ، جریان معکوس هوا قطع میشود و محفظه به جریان اصلی بر میگردد.جریان گاز کثیف به حفظ شکل کیسه کمک میکند ، با این حال برای جلوگیری از سقوط کامل و تمیز کردن پارچه در طول چرخه ، حلقه های سفت و سختی را به فواصل زمانی به کیسه ها میدوزند.

 

۳- پالس جت (Pulse jet) 

در سیستم های پالس جت معکوس ، فیلتر ها توسط یک قفس فلزی محافظت میشوند که بر روی یک صفحه بر بالای محفظه بسته میشوند.

گاز کثیف از پایین محفظه وارد شده و از بیرون به داخل کیسه ها جریان می یابد ، محفظه فلزی مانع از ریزش کیسه ها میشود.

کیسه ها با انفجار کوتاه هوای فشرده از طریق یک منیفولد مشترک روی یک ردیف ، کیسه را تمیز میکند.

هوای فشرده شده توسط یک نازل ونتوری که در قسمت بالای کیسه جت معکوس نصب شده ، شتاب میگیرد .

از آنجا که مدت زمان ترکیدن هوای فشرده کوتاه است (حدود ۱ ثانیه) به عنوان یک حباب هوا که به سرعت در حال حرکت است عمل میکند و در تمام طول کیسه حرکت میکند و باعث انعطاق پذیری سطوح کیسه میشود.

این خم شدن کیسه ها کیک گرد و غبار را میشکند و گرد و غبار جدا شده در یک قیف ذخیره سازی میریزد.

سیستم غبارگیر پالس جت معکوس میتواند به طور مداوم کار کرده و بدون قطع جریان تمیز شود.

چرخه تمیز کردن سریع این نوع سیستم باعث کاهش گردش مجدد و رسوب مجدد گرد و غبار میشود.

این سیستم نسبت به سیستم های تکان دهنده مکانیکی ، هوای معکوس ، نظافت و ترمیم کامل کیسه ها را فراهم میکند.



نظرات

نظر دهید

لطفا نظرات خود را بیان کنید.